Hoppa till sidans innehåll

Voltige


Välkomna till SORFs voltige! SORF voltige har idag närmare 40 st voltigörer uppdelat på 6 st grupper. Vi har barn- och ungdomsgrupper på alla nivåer. Voltige är en ridsport där man utför gymnastiska övningar på en häst som går på volt. Under våra voltigeträningar arbetar vi med bland annat voltige på hästryggen, lekar, samarbete, kroppskontroll och gymnastik. Voltige är en sport för alla där du får den perfekta blandningen av hästar, gymnastik, gemenskap, fart och fläkt! Voltigen är en härlig kommitté inom SORF som även arrangerar minst en tävling/uppvisning per år som alla voltigörer får delta på. Träningar för voltigen hålls för de mesta på SORF men även i gymnastiksal inne i Sala centrum. 

Just nu har vi fullt i våra grupper men hör gärna av dig om ditt barn/du är intresserad av att ställa sig i kö.
Kontaktperson om du vill ställa dig i kö: This is a mailto link 
Ordförande i vår voltigekommitté: This is a mailto link 

V änner
O ändliga möjligheter
L agkänsla
T rygghet
I nriktat på tävling/uppvisning
G lädje
E ngagerade ledare

Här hittar du allt från info om träningar till kontaktpersoner.

Här hittar du tidigare resultat och bilder. 
Gamlagodingar

 

 

Voltigekommitteen anordnade under 2017 två tävlingar som de organiserat riktigt bra, till 2018 planeras två tävlingar igen. För att genomföra SM i voltige så behöver de bärande armarna i ridhuset höjas, kostnaden för detta utreds för tillfället. Voltigen erbjuder alla deltagare att få delta på läger och att tävla – även de yngsta voltigörer på 4 år får möjlighet att delta på pay n volt.

Inom voltigen anordnas hästträningar och läger som Sorf fakturerar och intäkterna går till hela föreningen, det anordnas även fys och gymnastik pass som genomförs på Åkraskolans gymnastiksal, alla tränare inom voltigen är ideella.

Voltigen använder sig av ridskolanshästar och tre privata hästar som står i medlemsstallet, dessa hästar har ett speciellt avtal med ridklubben för att voltigen ska fungera på ett bra sätt.

Voltigen har egen terminsavgift som betalas till ett separat SORF konto (SORF Voltige konto). Avgiften ligger på mellan 420 kr – 840 kr per termin och pengarna används främst till utrustning till hästarna (voltigegjordar, paddar, longerlinor, piskar mm), utrustning för ridskolans hästar vid tävling (lindor, skydd, hinkar, grimmor, täcken mm) men även till externa tränare i dans, gymnastik och voltigetränare på läger.

Annat som pengarna används till är inköp av symaterial till hästarnas paddöverdrag och till dräkter som sys av föräldrar till voltigörerna. Till lätt- och mellanklassgrupper ser vi till att det finns dräkter och skor kan lånas. De mer erfarna voltigörerna bekostar tävlingsutrustningen själva – men vi har begagnade skor och dräkter att låna ut även till dem. Voltige ska vara för alla, något som är ett viktigt måtto inom sporten.

De har även försäljning av newbody, lillebrors kolor mm intäkterna används även det till utrustning samt till större arrangemang som renovering av voltigerum och bidrag vid större tävlingar som ex SM till hästtransport och boxhyror.

Vid tävlingar på SORF har voltigen en regel att varje voltigör måste bidra med en funktionär, detta för att en tävling ska kunna genomföras. Voltigörerna betalar 70% av startavgiften men från den används 20% till inköp av priser. I voltigen får alla ett litet pris och en rosett – en tradition inom sporten som alla voltigeklubbar följer. Alla får vara med och tävla och alla får ett litet pris.  

Vid tävlingar borta betalar voltigörerna hela sin startavgift och transportkostnaderna – det är inget terminsavgiften används till, utan varje voltigör betalar vid tävlingstillfället. Voltigens konto används då för att hantera lagen eftersom TDB ser ett lag som 1 person vid voltige (varje voltigör sätter in 1/6-del av anmälningsavgiften på konto och avgiften betalas ut till TDB). Kontot används bara som uppsamling för vidare betalning till TDB. Samma gäller för transportkostnaden (kontot används som uppsamling och betalas till de som kör fulla bilar och drar häst)

Voltigen betalar ingen anläggningshyra vid träningar då intäkterna går till SORF.

 

Kommitténs mål för 2018:

  • Anordna 2 tävlingar
Uppdaterad: 11 FEB 2018 10:39 Skribent: Sanna och Lena Lundqvist

 

Ta täten med oss!
Som sponsor gör du skillnad.
Läs mer om vad det innebär att vara sponsor här.

Postadress:
Salaortens RF - Ridsport
Vallby Ryttargård 100
73391 Sala

Kontakt:
Tel: 022410564
Fax: 022417450
E-post: This is a mailto link

Se all info