Hoppa till sidans innehåll

Arkiv


Stort tack till hela gänget som jobbat med nya ridhusunderlaget

SAM_0629

Fr vä: Per Andersson, Leif Ekström, Sven-Erik Johansson, Hasse Jansson, Elve Nordström,
Jens Niemi, Bertil Sandberg och Lars Alderfors. Saknas på bilden:Bengt-Olov Johansson

Salaortens Ryttarförening tackar också Sala kommun som gjort detta möjligt.

 

 

Uppvisning av Westernridning och Natural Horsemanship på SORF

Som en "kick off" för bildandet av Sala Western Riders anordnades en uppvisningsdag av Westernridning och Natural Horsemanship på SORF den 6 januari. Evenemanget gav glädjande resultat - ett stort intresse med ca 100 åskådare, mestadels från Sala men även från närliggande kommuner och län. Lokala förmågor visade upp och pratade om Natual Horsemanship; Thord Westerlund, Maria Skoog och Ida Funk. Vid uppvisning av westernridning hade Sala Western Riders bjudit in Josefin Blomqvist från Uppsala, en EM-ryttare inom Westernridning. Josefin och Erik visade upp grenarna Trail, Pleasure och Reining. Efter varje gren togs tränsen av på hästarna och samma moment utfördes igen. Detta för att påvisa att westernridning handlar om en finslipad kommunikation mellan häst och ryttare, där sitsen är grundläggande i ridningen för att styra hästen. Fartfyllda grenen reining lockade till tjo och tjim bland åskådarna. Reiningen brukar motsvara den klassiska riidningens dressyr. Men reiningen rids endast i galopp, där moment ingår som tempoväxlingar på volter, galoppombyten, snabba bakdelsvändningar (roll-backs), sliding stop (hästen sätter i bakbenen för haltmanöver samtidigt som den springer framåt med frambenen) samt spinn (snabba piruetter flera varv). Trail motsvaras mer åt den klassiska ridningens hoppning, men att hindren av olika slag ligger på marken och innehåller alla gångarter. Trail ska motsvara moment som kan uppstå i rancharbetet till häst: gå över en bro, gå igenom en grind (repgrind eller trä/metallgrind), rida över bommar i olika gångarter, rygga genom exempelvis L-format bommönster samt vända 180 grader inom tighta bommar i fyrkantsmönster.

 
Sala Western Riders har bildats för att vara en knytpunkt för Westernridning och Natural Horsemanship i Västmanland. Framöver kommer vi anordna träningar, nybörjarkurser, clinics, föreläsningar och andra aktiviteter. Initiativtagare till uppvisningsdagen och grundarna av Sala Western Riders är Maria Norbäck, Madeleine Andersson, Maria Skoog, Nathalie Andersson och Ida Funk.

 
Med på uppvisningen var:
Thord Westerlund - NH
Maria Skoog - NH
Ida Funk - NH

Se bilder på affisch här 

 
Josefin Blomqvist och Erik - Westenrridning (Trail, pleasure, reining)
Driver westernridskola i Uppsala samt tävlar på EM nivå (Sandbyholm Western)

Se bilder nedan

ERIK%bettlöst kopia

Erik visar reining, här utan betsel. Reining rids i galopp.

  

Erik%20spinn kopia

Erik visar mer moment i reining, här en spinn. Spinn är westerns motsvarighet till piruett

  

SPINN%bettlöst kopia

Erik visar att momentet spinn lika väl går att genomföra utan bett, det är i sitsen och tygeln mot halsen som signalerar till hästen hur den ska göra.

  

Josefin%20sidepass kopia

Josefin Blomqvist visar Trail, här gör hon en sidepass (hästen går tvärt åt sidan, genom att korsa sina fram och bakben) med en bom liggandes mellan fram och bakbenen som hon inte får röra vid, då blir det straffpoäng. Bommarna ligger här som ett L, så ett moment är att rygga igenom dessa också (se bild på affischen ovan).

  

Josefin%20repgrind kopia

Josefin Blomqvist visar också hur man går igenom en grind i grenen Trail. Här används en repgrind. Man ska tänka sig att man har kossor som står på ena sidan grinden, som inte får släppas igenom, så grinden ska passeras utan att någon kossa kan smita förbi bakom rumpan på hästen.

  

publik kopia

Ett 100-tal personer var nyfikna på western

 

  sala%20western%20riders kopia

Sala Western Riders:
Stående Fr.vä: Maria Skoog, Nathalie Andersson, Ida Funk. Sittande fr.vä: Madeleine Andersson, Maria Norbäck.


 

SORFs ungdomsverksamhet fick bidrag ur Konsertfonden

I samband med valborgsmässofirandet i stadsparken fick ridskolechef Kicki Ödman
mottaga en check på 10 000 kr från Sala Rotary Klubb.

Vi i Salaortens Ryttarförening är naturligtvis väldigt glada över bidraget och
pengarna ska användas till SORFs ungdomsverksamhet.

 

Elve Nordström avtackad!

Måndag den 28 februari genomfördes årsmötet för Salaortens Rytttarförening.

 Kvällen inleddes med sedvanliga årsmötesförhandlingar och avslutades med

 allmänt tack och som final en välförtjänt avtackning.

 

Salaprofilen Elve Nordström har efter många år i SORF´s styrelse avtackades

i vederbörlig ordning. Elve Nordströms insats i SORF har varit långvarig och

präglats av ett stort och hjärtligt engagemang. Många tacksamma ord och fina

berättelser om Elves ovärderliga insatser framfördes i  samband med avtackningen.

 


Elve Nordström med blommor och bronshäst...

 


Bild från årsmötet.

 

 

SORFare på besök i travets värld!


Lördag den 20 november invigde travtränare Jörgen Westholm i Sala sin takbelagda träningsbana för travhästar. Banan är 700 m lång och täkt med tak, som ett jättelångt ridhus fast bara 4,5 m brett! Banan är unik och den första i världen och väcker stor uppmärksamhet i travvärlden.

Vid detta festliga tillfälle ställde några av SORFs medlemmar upp med sina aktiviteter för at förgylla dagen.

 

Tjejerna i Ungdomssektionen anordnade en ponnyridning för de minsta! Ett mycket uppskattat inslag i dagens program.


Dressyrryttare Cecilia Jareholm med sin Aquila red förryttare före två travhästar vid det pampiga inviningscermonin.

 

Läs mer om banan och se fler bilder från invigningen på Team Westholms hemsida.

 


Aquila och Cissi ställer upp sig framför sponsorskyltarna efter ritten, Jörgen kommer för att prata lite och i bakgrunden syns travhästarna köra bort för en ny vända i den nya träningsbanan.

 


Lilla Akter är redo för ponnyridning tillsammans med sin glada ledare!

 

____________________________________________

 

 

 

 

Arbetsdag den 11 september 2010

Arbetsdag11sept

SORFs ordförande Roger Klasson tillsammans med detta gäng arbetsglada tjejer.
Karin Eljansbo, Roger Klasson, Anita Svan, Catarina Andersson, Camilla Hagblad-Blomquist och Camilla Cajander.

Stort TACK till er tappra medlemmar kom till arbetsdagen. Det är vi väldigt glada för!

 

 

 

Klubbkväll på stallcafét

 

Klubbkväll3
Ett 30-tal medlemmar kom till SORFs klubbkväll den 13 april. Vårsolen lyste in genom cafétfönstret när ordförande Roger Klasson inledde kvällen med att presentera sig och nya styrelsen och även berätta lite om föreningens nuläge.

Han informerade också vilka sektioner som ingår i SORF: Ungdomssektionen, Hoppsektionen, Dressyrsektionen, Voltigesektionen, Körsektionen, Fälttävlansektionen och Sponsorpoolen. Ordföranden påtalade att samarbetet sektionerna emellan fungerar bra, men kan naturligtvis bli ännu bättre.

 

Klubbkväll2

 

Roger lämnade sedan över ordet till Bertil Sandberg som kort berättade lite historik om föreningen. Tärna ponnyklubb startades med studiecirklar för hästintresserade ungdomar. Så småningom kunde man även börja rida lite. Det anordnades bl a hajker och hubertusjakter. Efter några år utvidgades verksamheten och man flyttade till Frebrunn. Intresset ökade ännu mer och då föddes tanken på ett ridhus. Några drivande föreslog gamla Salbergastallet och till slut blev idéen verklighet.

Bertil nämnde också den lyckade tävlingen i helgen (10 april, hoppning, storhäst).

och han avslutade med att han tycker att det är roligt att så många haft glädje av föreningen genom åren. 

 

Klubbkväll1

 

Sen var det ridskolechef Kicki Ödmans tur att presentera sig. Hon berättade kort om att hon kommer från en hästintresserad familj och att hon började rida på Rocklunda i Västerås. När hon blev äldre kom hon till Hamre. Hon har nu jobbat på SORF i 14 år. Kicki berättade också om personalen och deras olika arbetsuppgifter, om hästarna, SORFs policy och om anläggningen, som hon är väldigt stolt över.

 

klubbkväll4

 

Ungdomssektionen, Daniella Dahl och Jeanette Smeds informerade om US verksamhet. De är 9 st i styrelsen och arrangerar olika aktiviteter för barn och ungdomar som t ex clear-rounder, maskeradhoppningar, övernattningar av olika slag, Globenresor, luciashowen, äggletning m m. De berättar också om sin BUS-boden. De vill utvecklas och bli ännu bättre och efterlyser idéer. US har en egen kassa och för pengar de fått in på sina aktiviteter har bl a hjälmar och säkerhetsvästar köpts in till utlåning.

 

klubbkväll6

Katarina Källberg och Isabel Klasson  

 

JoAnna Bäck berättar om det idéella arbetet i stallteamen. En söndag i månaden kommer teamet till SORF mellan kl 7 och 10. Man tar ut/in hästar, mockar, fordrar och sopar och gör fint i stallet. Efteråt är det fika. Det brukar vara kö till teamen, men just nu skulle det behövas 2-3 vuxna till.  Kicki poängterar hur viktiga och duktiga teamen är.

 

Gerhard Winroth, körsektionen, berättar därefter lite om körsektionen om deras tävlingar som de kört igång med och kommande ambitionernär det gäller körtävlingar på SORF.

 

Elve Nordström informerar att arbetskvällarna kommer att börja i slutet av maj på tisdagar som vanligt mellan 19.00-21.00. Därefter fika. Alla välkomna att hjälpa till....

 

Det blev en trevlig kväll som avslutas med småprat och lite After-Work-snacks och fika.

//Berit

 

 

*       *        *        *        *

 

Snöröjningshjältar på ridhustaket, igen!


Arbetet med att ta bort de stora mängderna snö på ridhustaket fortsatte ytterligare en helg. Det var även då Roger Klasson, Håkan Myrberg, Martin Hansson och Tommy Jansson. Men nu hade de även fått förstärkning av Lars-Erik Ljungkvist och Stefan Nordin. Stefan knäppte även några väldigt bra bilder!

 
Martin Hanson

Martin Hansson håller sig i takhästen. Det är halt och nära kanten.

Håkan Myrberg  

Håkan Myrberg i förgrunden. Här ser man verkligen att insatsen var välbehövlig.


Taket och klocktornet

Nu ser det betydligt bättre ut! Tillräckligt tack från oss övriga i föreningen finns egentligen inte. Ni är guld värda!


Snöröjningshjältar på ridhustaket

 

En bragdinsats av Martin Hansson, Håkan Myrberg, Tommy Jansson, Roger Klasson, Lars-Erik Ljungkvist och Stefan Nordin som jobbat med att ta bort snö på ridhustaket under två helger.
En stor eloge också till Maria Jansson som assisterade från marken och bl a fotograferade och till Prästgårds Pelle som snabbt kom med sin skylift och lyfte upp snöslungan på taket. Tyvärr gick snöslungan sönder så man fick skotta med vanliga snöskyfflar.
 
RogerTommy
Roger Klasson och Tommy Jansson har precis påbörjat skottningen på ridhustakets framsida. Det var 17 grader kallt och blåste dessutom. 
  

SnöröjningMartin

Här har Martin Hansson kört en gångväg med sin snöslunga. Snö hade drivit över från taket på baksidan på ridhuset till framsidan varför snön på djupaste ställena var mellan 80-100 cm på framsidan men betydligt mindre snö på baksidan av taket. Klocktornet i bakgrunden.

Håkansnöröj

Håkan Myrberg tog bort snö med en snösläde. Det var stora hårda bitar som åkte ner. Det blev också halt att gå omkring däruppe.

 

Tommysnöröj

Tommy Jansson tar en paus och begrundar snön på ett av de djupare ställena.

Vad händer på årsmötet? 

 

Ytterligare ett verksamhetsår, 2009 läggs till handlingarna i Salaortens Ryttarförenings historia. Årsmötet den 22 februari 2010 lockade trettiofem, fyrtio personer utav klubbens 612 medlemmar. Inte speciellt bra uppslutning kan tyckas, men i vår värld är det ungefär så som det brukar se ut! Man kan önska att fler kunde närvara vid årsmötet och få vetskap om klubbens utveckling och framtid.

 

Sittande ordförande Roger Klasson inledde mötet med några väl valda ord och en sammanfattande beskrivning av nuläget. Därefter valdes Anna-Lena Bergdahl till årsmötets ordförande och klubbens sekreterare Berit Lundkvist noterade under årsmötesförhandlingarna.

 

Anna-Lena Bergdahl svingade klubban och årsmötesprotokollet arbetades igenom i rask och tydlig takt. Det gavs plats för skratt och stämningen kring årsmötet känns både avspänd och seriös. Vem som valdes till vad anges under Föreningen/Styrelsen  på sorf.nu.

 

Anna-Lena Bergdahl var årsmötets ordförande.

 

Trots stora insatser för att ekonomin ska visa ett positivt resultat, så visar sista raden ett negativt resultat i år. Ökade kostnader för till exempel foder och strö slår hårt på klubbens ekonomi. Antalet ridande i ridskolan har minskat något, med största sannolikhet beroende av den tuffare samhällsekonomin. Trots att elpriset generellt gått upp, har klubben lyckats med att minska den posten. Personal och ideellt engagerade har genom att spara och förbättra rutinerna tagit greppet om elförbrukningen på Ryttargården. Det ska de inblandade ha all heder för. Omsättningen totalt sett i klubben har ökat något, vilket kan tillräknas att fler tävlingar genomförts, att serveringen varit öppen mer och att medlemsstallet varit fullbelagt och ridhuset hyrts ut oftare under år 2009. Alla som på olika sätt varit engagerade i tävlingsverksamheten och Caféet på Ryttargården ska sträcka lite extra på sig. Många är de ideella insatser som görs i samband med tävlingar.

 

Ingen kan göra allt, men många kan gör mycket! De orden avslutade årsmötets ordförande Anna-Lena Bergdahl mötet med.

 

Anställd personal och ideellt engagerade gör ett mycket bra jobb inom vår förening. SORF äger anläggningen. Det är mycket ovanligt, oftast hyr klubbar in sig på kommunala eller privata anläggningar. SORF är beroende av att medlemmarna bidrar med sin tid till underhåll och drift av anläggningen, avslutade Roger Klasson innan vi alla tog för oss av kaffet.

 

Glada mötesdeltagare!

 

___________________________________

 

Sporrande Inspiration för hästfolk!

 

Distriktsorganisationen för Sörmland och Västmanland samarbetar kring många frågor och aktiviteter inom Svenska Ridsportsförbundet.

 

Att anordna utbildningstillfällen och inspirerande föreläsningar för distriktens klubbar är en av deras uppgifter. Det finns en många intressanta utbildningar för oss som är ideellt engagerade eller som är anställda av klubbarna inom ridsporten.

 

Varje år genomförs en eller två Inspirationsdagar med olika teman. Temat i år var kommunikation. Vi som anmält oss, inbjudan hittar man på Distriktets hemsida, träffades på Kungsörtorp utan för Kungsör den 11 november! Den Inspirerande dagen börjad med kaffe och macka, sen tog föreläsningarna vid.

 

Ett gemensamt pass inledde förmiddagen. Eftermiddagen ägnades åt föreläsningspass enligt deltagarnas egna val. Drygt femtio personer från olika ridklubbar var samlade. Från SORF var vi tämligen välrepresenterade, förutom Berit Lundkvist och Britta Wendelius så fanns ett helg gäng från US på plats; Jeanette Smeds, Daniella Dahl, Caroline Bergdahl och ISabella Karlsson. Som grädde på moset så var det SORF´s välkända ansikte Siv Bäcklin-Englund som föreläste i det första passet.


Siv Bäcklin-Englund inspirerade oss!

 

Vi fick ta del av teorier om människors olikheter och fick tips om hur man på ett bra sätt kan lära sig hantera med det faktum att vi alla är olika. Hur vi kan samarbeta trots olikheter och hur vi kan lära oss se varandras värde för helheten. Förmiddagen var snart slut och efter en mycket god lunch fick vi dela upp ossi grupper och lyssna på kortaer pass med olika föerläsaer. Det fanns föreläsningar om administrativa tips och mer om kommunikation med andra människor, ryttarcoaching och en mycket intressant föreläsnign om hur en förenig arbetat med att öka sin föreningsanda och få fler medlemamr engagerade i verksamheten.

 


Ett femtital intresserade, inspirerade åhörare i lokalen!

 

Sammanfattningsvis kan jag bara uppmana alla att ta till vara chansen att gå på intressanta föreläsningar genom ridsportsförbundet. Det är roligt, man träffar intressanta människor och man lär sig nyttiga grejer för personlig del och får en kick och ny energi att ta med in i sitt ridsportsintresse.

Britta ... som var där!

 

------------------------------------------

 

Sommarlov

NathalieAkter

I sommras hade Nathalie Karlsson, Den söta lilla Shettis killen (Akter)
Tillsamans har dom haft en super bra sommar, Med 2 avramlingar :)

 

Akter

Här tränar vi på att hoppa upp och ner från banken....

 

alice

Akter och Anna Eriksson på banken

 

*   *   *   *   *   *   * 

 

 

QUARTER-WEEK PÅ SORF VECKA 29 

Den 14-17 juli 2009 gästade Cassidy Kurtz och hans elever från Texas A&M University, USA, SORF för att hålla en kurs för western- och quarterhästryttare från Svenska Quarterhästföreningen, SQHA. Det var gratis inträde för publik och det fanns chans att ställa frågor och få veta mer om Svenska Quarterhästföreningen SQHA. För mer information: www.sqha.com


 

westernsadel 

 En av de vackra westernsadlarna


 
Foto: Carina och Roger Klasson


*      *      *

  

Arbetsdag på SORF den 16 maj 2009


Den 16 maj kom ett 25-tal medlemmar till SORF och påbörjade arbetet med att slipa och måla uteboxar och betongstolpar. Alla var otroligt duktiga och fick fantastiskt mycket gjort under dagen. Det arbete som nu påbörjats behöver fortsätta under sommarens arbetskvällar som börjar den 26 maj och varje tisdag hela sommaren. Kom och jobba några timmar och gör en insats för din förening! Ryttargården är alla medlemmars ansvar och nu börjar anläggningen kräva lite ompyssling. På styrelsemötet den 18 maj beslutades även att en ny arbetsdag ska hållas den 5 september kl 09.00-15.00. Vi måste sköta om vår fina Ryttargård!!

Frida 

Frida Blomquist slipade betongstolparna i lilla paddocken ....

 

Camilla

...tillsammans med mamma Camilla Hagblad Blomquist

Stolparna målades därefter av Roger Klasson, Maria Jansson och Martin Hansson. 

 

Arbetsdag1 

Tommy Jansson t v och Katarina Källberg t hö samt i bakgrunden Maria Jansson jobbade hela dagen med att stålborsta och måla betongstolparna runt hagarna.

 

DavidPia

 David Johnsson, 4 år,  hjälper mamma Pia att måla stolpar.
 Pappa Manfred slipade....

USTjejer

JÄTTEBRA JOBBAT US-tjejer! Fr vä Elin Nilsson, Ida Benneborg, Dannis Dahl, Matilda Björkström, Isabell Klasson, Natalie Nordström och Natalie Bergman.

 

BeritJohanna

 Team-work. Berit Lundqvist stålborstar bort mossan och Johanna Klasson målar..JoAnna 
"JoAnna i badet" (Bäck) kom på att hon kunde sitta i badkaret för att komma åt baksidan av stolpen! Gick jättebra!

 

Fikarast

En fikarast hanns också med. fr v SORf-ordföranden Roger Klasson, Maria Jansson, Tommy Jansson, Martin Hansson, i blå keps Katarina Källberg och t vä Johanna Klasson.


Fikarast2

Tommy Jansson, Martin Hansson, Katarina Källberg, Johanna Klasson, i blå keps Maria Jansson och t hö Roger Klasson.

 

En stor eloge också till Lars-Erik Ljungqvist och Martin Hansson som körde skräp till Returen och till Håkan Myrberg som lagade SORF-transportens mellanvägg.

     
------------------------------------------------------------------------

 

Informationsmöte och prova-på-ridning för funktionshindrade

LarsRoger
Kommunala Handikapprådets ordförande Lars Alderfors t v
och SORFs styrelseordförande Roger Klasson


För ganska precis ett år sedan togs de första kontakterna mellan Kommunala Handikapprådet och SORFs styrelse för att intresse fanns att återuppta ridning för funktionshindrade. Under 1990-talet fanns en handikappsektion med Kurt Palmheten i spetsen och Marie Hillbom var ansvarig ridlärare för verksamheten. Men efterhand avtog intresset och de säkra hästarna som användes i handikappridningen pensionerades och därmed lades verksamheten ner.
Nu hoppas SORF och KHR med hjälp av intresserade föräldrar att kunna starta upp ridgrupper igen. En referensgrupp av föräldrar bildades under dagens informationsmöte för att inventera hjälpbehovet hos de som vill rida. Sedan behöver också SORF se över vilka hjälpmedel som krävs för att allt ska fungera tillfredsställande.  Målsättningen är att man ska kunna börja med ridning för funktionshindrade igen på SORF till hösten.

Rundvandring 
Efter en kort information fick alla en rundvandring på anläggningen och
bekanta sig med hästarna

HälsningBella

Här har hästen Bella blivit sadlad och många vill klappa henne och ge henne morot

 

Provapå


Förmiddagen avslutades med prova-på-ridning för de som önskade.
 

*      *      *

  

Årsmöte med avtackning!

 

Traditionella årsmötesförhandlingar genomfördes på Caféet på Ryttargården måndag den 23 februari 2009. Ett trettiotal SORFare hade hörsammat kallelsen. Mötets ordförande blev i år en kvinna, något som efterfrågades av förra årets mötesordförande Bo Kallerman! Anna-Lena Bergdahl svingade mötets ordförande klubba med bravur.

 Ange alt-text här.

Berit Lundqvist var sekreterade, Anna-Lena Bergdahl höll i ordförandeskapet och avgående ordförande Sture Johansson satt med som bisittare.

 

Inledningsvis sammanfattade avgående ordförande Sture Johansson året 2008. Sedan startade årsmötesförhandlingarna. Klubbens ekonomiska läge redovisades. SORF gör redovisar ett negativt resultat även i år, men en förbättring mot föregående år är tydlig.


Årsmötet utsåg styrelsemedlemmar och andra förtroende valda som presenteras under Föreningen/Styrelsen här på hemsidan. En kommitté för hoppningen valdes och respektive sektion föredrog sin verksamhetsberättelse. Årsmötet gav styrelsen ansvarsfrihet för föregående år.


Kvällen avslutades med att Sture Johansson avtackades för sina åtta år som ordförande. Avgående ordförande lämnade över ordförandeklubban till föreningens nye ordförande Roger Klasson.


 

Ange alt-text här.
Roger Klasson och Sture Johansson.Några reflektioner över åren som gått och en lyckönskan till föreningens nya ordförande och styrelse avslutade avtackningen. En stund med gemensam fika och eftersnack hanns med innan årets årsmöte kunde läggas till handlingarna.

 

---------------------------------------------------

SORF firade 40 år med hästar och ridsport 6 sept 2008!


Salaortens  Ryttarförening  fyller 40 år och det firades med stort Jubileumsprogram  lördagen den 6 september 2008 på Ryttargården, klubbens ridanläggning och ridskola.  Förutom medverkan från föreningens sektioner bidrog även gästande föreningar och Räddningstjänsten i Sala till en mycket festlig familjedag.

 

Den 8 februari 1968 hölls det allra första årsmötet, klubbens bildades under namnet Tärna Ponnyklubb. Bertil Sandberg, Ransta, en av landets första uppfödare av new forrest ponnyn och senare överdomare i hoppning och engagerad på förbundsnivå valdes till klubbens första ordförande. Redan den 8 februari 2008 firade klubben med Öppet Hus och tårtkalas på Ryttargården. Det blev en mycket lyckad fredagskväll och statskott till höstens stora Jubileumsdag.

Den stora Jubileumsdagen började mycket pampigt med invigningstal av kommunalråd Carola Gunnarsson. Vid hennes sida i den skånska åkvagnen satt Sala-ambassadören Marie Hillbom. Kusken Gerhard Winroth såg mycket nöjd över sin körning. De var eskorterade av Peter Vannfält och Rebecca Haendler ur Beridna Högvakten. Beridna Högvakten gjordes stort intryck på den fullsatta läktaren och deras vackra uniformer beundrades av gammal som ung.

 

Det blev en fest för hela familjen och många positiva omdömen hördes från de närmare 700 besökarna. Föreningens alla sektioner var på olika sätt involverade i uppvisningar och Prova-På aktiviteter. Målet var ju att visa på klubbens bredd med Ridskola, Hoppning, Dressyr, Voltige, Fälttävlan, Körning och Ungdomssektion. Ett trevligt inslag var även hagen med de smådjur som besökarna fick chansen att klappa och mata. Mellansvenska Polarhundsklubben, Föreningen Gotlandskaninen och Svenska Lanthönsklubben fanns på plats. Även Svenska Hästens Värn var inbjudna. Många förundrades över att de förhållanden som visades på bild i SVH´s monter och ställde frågan om det verkligen var bilder från Sverige! Sala Brukshundsklubb bjöd på fartfull agility och Elitlydnad.

Programmet som var mycket innehållsrikt med uppvisningar som gick i varandra innehöll hoppning, dressyr, fälttävlan och körning. Ungdomssektionen hade förberett en rolig gymkhana och erbjöd ponnypyssel i stallet.

 

Ange alt-text här.
Populärt ponnypyssel i ridskolestallet.

 

Publiken flanerade runt på anläggningen och titta på det som intresserade mest. Många tog tillfället i akt att träffa och tala med nya och gamla klubbkompisar eller bekanta Salabor som lockats hit av festligheterna. Det var fullt fart i Stall Caféet och även grillen med de goda hamburgarna var populär.  På stallplanen stod Räddningstjänsten och berättade om brandsäkerhet och hur man räddar hästar ur farliga miljöer. Många nyfikna pojkar och flickor i alla åldrar passade på att provsitta brandbilen. Förutom den vanliga brandbilen hade de med sig ett terrängfordon och en stegbil och i toppen på stegen hissades SORF-flaggan, som vajade i vinden.

  

Regnet höll uppe under familjefesten och arrangemanget blev så lyckat att det trötta men överlyckliga festfixargänget genast började fundera på nästa möjlighet att ordna en ny familjefest för Salabor och SORFare!

  

Ange alt-text här. 

Den lilla minshettisen Muckis från Tärna var populär! Här klappas han av systrarna Larsson. Ägaran Ronja och Madicken Erlandsson står i bakgrunden, hästskötare är Johanna Johansson.

 

Ange alt-text här. 

Ingrid Lennartson visade tömkörning på hög nivå med sin fjordhingst Daler.

 

Ange alt-text här.

En form av maratontävling genomfördes av Körsektionen, ett av ekipagen var Lothar Mateus med Anneli Petterson som kusk och maken Jonny som groom.

 

Ange alt-text här.

Det var roligt att klappa djuren! Många kom för att hälsa på höns, kaniner och hundar!

 

Ange alt-text här.

Ponnyridningen lockade många, här får Emeli provrida Spot och Malin från voltigen leder dem tryggt runt i hagen.

 

Kadrilj

Mixkadrilj Sala Young Riders och The Foxy Ladies. Fr vä Lena Andersson, Isabella, Carina Klasson, Verner, JoAnna Bäck, Frühling, Berit Lundqvist, Chicko, Roger Klason Bon Jovi, Tjalle Forsberg, Zakk, Johnny Funk, Olympia och Elve Nordström, Bella. Både damkadriljen och herrkadriljen var också engagerade i hela arrangemanget tillsammans med Britta Wendelius, m fl.

Extra Stort TACK till

Beridna Högvakten  

 

Mera bilder från Jubileumsdagen här

 

STORT  TACK till alla härliga SORFare som jobbade under Jubileumsdagen och som genom Era insatser bidrog till ett mycket lyckat genomförande.

  

Ett speciellt tack till kommunstyrelsens ordförande Carola Gunnarsson samt Rebecka Haendler och Peter Vannfält från Livgardets Dragonbataljon för att ni kom och förgyllde vår dag extra mycket! Tack också till Enköpings blåsorkester
för att vi fick låna fyra man till den fina fanfaren!

 

Ange alt-text här.

Rebecka Haendler och Peter Vannfält från Livgardets Dragonbataljon 

 

Uppdaterad: 08 JUN 2016 03:44

 

Ta täten med oss!
Som sponsor gör du skillnad.
Läs mer om vad det innebär att vara sponsor här.

Postadress:
Salaortens RF - Ridsport
Vallby Ryttargård 100
73391 Sala

Kontakt:
Tel: 022410564
Fax: 022417450
E-post: This is a mailto link

Se all info