Hoppa till sidans innehåll

Styrelsemöten


På denna sida vill vi i styrelsen informera i korthet om aktuella ämnen och frågor som vi jobbar med. Vi är glada över en kreativ dialog med alla medlemmar och under menyn Styrelsen kan ni hitta oss och hur ni når oss.

 En sammanfattning av varje protokoll kommer läggas ut här, cirka en månad efter att styrelsemöte har hållits. Föregående protokoll lär godkännas innan sammanfattningen kommer ut.

 Har du frågor eller vill du komma in med förslag, synpunkter maila eller ring till ordförande Sara Westholm,This is a mailto link, 070-527 20 18 eller maila till This is a mailto link. Handlingar till styrelsemöten från medlemmar/kommittéer ska vara ordförande tillhanda senast tio dagar innan mötet.


Sammanfattning av protokoll 170313

US: US har haft alla hjärtansdagspyssel. Den 25/2 anordnade US loppis i ridhuset, det var 50 stycken som stod och sålde. Det har varit clearround hoppning, banbyggnad samma dag, vilket var mycket bra.

På onsdag börjar integrationsprojektet igen, det är 8 stycken killar som kommer. Äggletning på långfredagen, planeras en massa inför det. Under påsklovet kommer det bli övernattning.

Patricia berättar lite kort om utflykten US kommer göra i sommar ner till Skåne. US har haft ett möte med Emma och pratat om hur de ska kunna utveckla US och satt upp mål.

Ridskolan: Vi har fått LOK-stöd och driftbidrag. Vi har 198 uppsittningar i veckan. En tömkörningsgrupp kommer startas.

Ansvarsområden:
Organisation/personal: Sara Westholm, Marie Johansson, Emma Öqvist.
Ekonomigrupp: Emma Öqvist, Elin LeeApple.
Tävlingsansvarig: Emma Öqvist. 
Sponsring/Marknadsföring/Varumärke/: Charlotta Hellström, Gerhard Winroth, Patricia Nyman. 
Maskin/fordon: Thomas Hansson.
Säkerhet/anläggning: Thomas Hansson, Wictor Gustavsson-Ekh.
Utbildningsansvarig: Ida Holmér.
Systemansvarig: Wictor Gustavsson-Ekh, Marie Johansson
Sociala medieansvarig/hemsidan: Ida Holmér, Patricia Nyman
Cafeteria: Charlotta Hellström.

Tävlingar: SM körning. Gerhard väntar på svar från Kultur och Fritid och kommunen angående ansökan om olika bidrag till SM. Gerhard har ett förslag att göra något med alla kommittéer under SM för att marknadsföra föreningen. Gerhard har pratat med flera sponsorer och olika affärer, som är inbjudna till SM. Brandkåren kommer komma och finnas på plats. Bra jobbat!

Nästa möte: 25/4 klockan 18.00.


Sammanfattning av protokoll 170425

US:
Integrationen håller på att avslutas. Den har gått bra, deltagarna har tyckt det har varit roligt.

Äggletningen gick bra, cirka 400 besökare. Kom inte så många som man hade trott, en del saker blev över som hade köpts in, de används till andra aktiviteter.

US har arrangerat ett disco, gick väldigt bra, cirka 50 besökare. Många barn utifrån som kom och var med, som inte rider.

Hästarnas vänner ska starta, ett antimobbning projekt. US håller cafeterian öppen under terminen alla dagar det är ridlektioner.

Ett projekt gällande funktionsnedsatta är på gång. Den 14/5 ska det vara en temadag på centrumbiografen.

Övriga kommittéer: Hopp- och dressyrmöte imorgon 26/4 inför tävlingarna. Många anmälda inför dressyrtävlingen, färre till hoppningen. Körningen har reparerat vattenhindret i helgen. Western har haft clinic i helgen. De var jättenöjda efter clinicen. Det har varit några distansryttare här och kollat på ridvägar. Voltigen har mycket tävlingar på bortaplan på gång. Hemmatävlingen gick bra. Voltigen planerar att ha ett läger i sommar där voltigörerna får lära sig lite mer kring hästen och inte bara voltige på häst. 

Ridskolan: Vi har fått pengar från Idrottsförbundet för ett projekt. Emma har varit till Uppsala och träffat en tjej som heter Kicki Bildt och kollat på ett ledarprojekt. Emma har bjudit in för ett möte inför Pridefestivalen som ska hållas i stan.

Bygglovsnämnden kommer imorgon 26/4 och kollar hur vi har tänkt med ombyggnationen. 

Anläggning: Mer grus ska läggas in i ridhuset för att jämna till underlaget.

Tävlingar:Körningen har arbetat med vattenhindret. Skyltar och affischer är på gång för att marknadsföra SM. Körningen jobbar på bra!

Nästa möte
22/5 klockan 18.00


Sammanfattning av protokoll 170522

US: Lotta presenterar en rapport från US. US har haft sista integrationsträffen, det har gått bra. US har haft ponnyridning på Ösbydagen och i Svepnäs. Ett projekt för funktionshindrade har påbörjats. Inkluderingsträffen som skulle varit på Centrumbiografen blev inställd, för få anmälda. Man försöker med en ny träff till hösten, och ser även hur man ska göra för att marknadsföra det bättre. Ponnyridning på Barnens dag, många barn som red. Öppettiderna i cafeterian är ändrade lite, då det inte varit så många som handlat vissa dagar.

Projektet för funktionshindrade fortsätter under våren. Det planeras inför resan som US med medlemmar kommer göra ner till Skåne i sommar, Sofia Lyckman från Sisu Idrottsutbildarna kommer följa med.

Övriga kommittéer: Wictor rapporterar från hoppsektionen. Hopptävlingen gick bra, det skulle ha varit en två dagars tävling, men vi valde att slå ihop den och körde på en dag. Bronshästen är nästa hopptävling i slutet av augusti.

Wictor rapporterar från dressyrtävlingen. Finns en del att förbättra.

4/6 är det distansrittstävling på Sorf.

Voltigen har mycket tävlingar de är ute på nu.

Ridskolan: Sara och Emma har varit på en återträff med Vår Ridklubb i Centrum. Bygglovet på ligghallarna är färdigt.

SM körning: Förberedelserna går bra. Vattenhindret är färdigt.

Nästa möte 19/5 klockan 18.00.


Sammanfattning av protokoll 170619

US
Sista inkluderingsträffen har varit, det har fungerat bra. Barnkalas 7/5. Inte många ridande på Prideparaden. Ledarskapsutbildning är planerad. Snart dags för Skåneresan.

Ridskolan
Ridavgifterna ska faktureras kommer in i slutet av juli, början av augusti. Vi är anmälda att stå på Sala Mässan. Miljonen ska skickas in senast den 30 juni.

Tävlingar
Gerhard rapporterar hur arbete inför SM gårSammanfattning av protokoll 170814

US
Vecka 26 var US till Skåne, de har haft det roligt och lärt känna varandra bättre. Busboden är städad. US ska snart ha kalas och tältövernattning. Line från voltigen och Ida Holmér kommer hoppa in i US nu efter hösten. En grupp har börjat jobba inför luciashowen, den 9/12.

Övriga kommittéer
Det är många nya voltigörer, båda äldre och yngre. Det kommer vara ett voltigeläger 19-20/8.

Kommande hopptävling 26-27/8, cirka 150 anmälda totalt på ponny och häst. Vi har mailat till distriktet och frågat om vi får slå ihop tävlingarna och köra allt den 26/8, väntar på svar. Hoppkommittén har beslutat att inte köra någon tävling i maj2018, då det är andra stora tävlingar då som kommer ta alla starter.

Gerhard och Thomas rapporter från SM. Det har gått bra. Budgeten har hållit och det kommer bli ett överskott. Deltagare och domare har varit glada och positiva.

Sponsorpoolen
Lotta har målat en vägg i ridhuset där guldskyltarna ska sättas upp.

Ridskolan
Ligghallarna börjar bli klara. En ny förberedande grupp har startat, info har lagts ut om en till ny förberedandegrupp och en ny hästisgrupp. JoAnna Bäck kommer hålla en fälttävlanskurs under hösten.


Sammanfattning av protokoll 170918

US
Det var 22 deltager på tältövernattningen. US har haft kalas och clearroundhoppning. Biljetter till SIHS släpps den 1/10.

Övriga kommittéer
Marie rapporterar att voltigen har renoverat och städat i sitt voltigerum, det blev väldigt bra. Voltigen har haft en hemmatävling, cirka 80 voltigörer. Det har gått väldigt bra på tävlingen. Det kommer vara ett voltigeläger under hösten. Voltigen håller på och sätter ihop ett junior- och ett seniorlag, vilket är väldigt roligt då det inte funnits på ett tag.

Det har varit ett tävlingsmöte förra veckan med alla kommittéer. Många som deltog på mötet. Hoppningen och dressyren letar tränare som kan komma och hålla träningar på anläggningen för tävlingsryttare. 28/10 kommer det vara en pay and ride, pengarna kommer gå till cancerfonden.

Ridskolan
Ridskoleverksamheten fungerar bra. En till föreberedandegrupp kommer starta på onsdagar. Personalen arbetar på jättebra!

Anläggning
Ligghallarna är klara och de fungera bra.Sammanfattning av protokoll 171024

US
Luciaträningarna har börjat idag 24/10. Det kommer vara en spökövernattning på höstlovet.

Övriga kommittéer
Marie rapporterar från voltigen, den 18/11 är det en prova på dag. Voltigen var iväg och tävlade för någon helg sen och det gick väldigt bra, och det blev flera placeringar. Voltigen kommer vara med i luciashowen. Voltigen kommer ha en julavslutning i slutet av terminen.

Gerhard rapporter från körningen. Körning kommer vara med i luciashowen. Körningen har haft en träning för några veckor sen, det var även domarutbildning samtidigt. I november är det körträning igen. Det kommer vara KM i körning i slutet av året. Körningen har planerat för träningar 2018.

Hoppningen kommer ha provträning för John Hickey den 7/11.

Ridskolan
Det har varit ett företag här och kollat på lift att användas till ridning för personer med funktionsvariationer. 

Emma har jobbat en del med sponsringen, bland annat varit på sponsorföreläsning samt diskuterat skyltar och hur vi kan utveckla marknadsföringen med en person ifrån Dekalbolaget.

Emma rapporterar lite från hoppningen gällande vad det finns för önskemål därifrån. Emma har träffat fälttävlankommittén och de är positiva till at komma tillbaka till SORF.

Anläggning
Sara och Emma har uppdaterat Arvsfonden-ansökan och förhoppningsvis kan ansökan skickas in i veckan.

50-års jubileum
Emma har lämnat ett förslag på hur vi skulle kunna fira 50-års jubileet. 

Uppdaterad: 28 NOV 2017 17:56
Skribent: Berit Lundqvist

 

Ta täten med oss!
Som sponsor gör du skillnad.
Läs mer om vad det innebär att vara sponsor här.

Postadress:
Salaortens RF - Ridsport
Vallby Ryttargård 100
73391 Sala

Kontakt:
Tel: 0224-10564
Fax: 0224-17450
E-post: This is a mailto link

Se all info