Hoppa till sidans innehåll

Sommarinfo

05 JUL 2018 11:31
Här får du veta lite om vad som hänt under våren samt vad som är på gång framåt.
  • Skapad: 05 JUL 2018 11:31

Nu är vårterminen avslutad och just nu pågår ridläger innan hästarna får sommarvila. Vi vill med den här sommarhälsningen ge information om vad som är på gång i föreningen och på anläggningen.

Under de senaste åren har det hänt mycket. Vi har haft en stor ökning av ridande på ridskolan, från 180 stycken till runt 220 stycken i veckan. Voltigen är tillbaka på anläggningen och vi har fått en ny kommitté i form av fälttävlan. Förra sommaren hade vi SM i sportkörning och under det här året har det anordnats såväl dressyrmeeting, som körtävling, voltigetävling och westerntävling. Vi har byggt lösdrifter till ridskolehästarna och vi har blivit kvalitetsmärkt ridskola.

Anläggningen
Under drygt två års tid har vi arbetat med planering av renovering av anläggningen. I höstas fick vi ett tillskott ifrån kommunen på 4,5 miljoner som en medfinansiering till den Arvsfondsansökan vi skrivit på. När ansökan skickades in hade man ifrån Arvsfonden precis ändrat reglerna till att maxbelopp för ansökan på 5 miljoner och vi har då beslutat att tänka om då vår ansökan var större än så. Vi har under den här tiden också sett att vi måste åtgärda andra delar på anläggningen. Detta innebär att vi under sommaren och hösten gör följande:
- Sanerar ridhuset från mögel och byter ventilation.
- Byter underlag i ridhuset.
- Åtgärda underlaget i lösdriftshagarna samt göra om hagarna till de medlemsuppstallade hästarna.
- Renoverar och byter ytskikt i ekonomidelarna (toaletter, omklädningsrum, kontor och café).
- Ser över möjligheten till bevattning och nytt underlag på utebanan.
Ytterligare åtgärder finns i planeringen, mer info om detta kommer.

Hästarna
Elano, som köptes in under våren, är en väldigt mysig kille som nu under sommaren går och äter upp sig då han var väldigt tunn när han kom. Under hösten kommer hans utbildning att fortsätta och beroende på hur han tar sig kommer han eventuellt gå någon lektion. Buster som vi lånat in på prov under våren kommer att fortsätta sin utbildning hos oss under hösten. Fortbildning och det stärkande, gymnastiserande och lösgörande arbetet av övriga hästar kommer självklart att fortsätta. Då Musse och Bella börjar bli till åren pågår också ett arbete med att hitta deras ersättare. Under vårterminen har det varit väldigt svårt att få tag på foder och försommarens torka gör att den utmaningen kvarstår och troligtvis innebär högre foderkostnader för föreningen.

Organisation
Verksamheten växer med lektioner, kurser och läger samt en ökade efterfrågan på privatlektioner och andra tjänster. Arbetet att leda renoveringen samt olika projekt genom Idrottslyftet med mera tar mycket tid av personalen. I syfte att möta behoven och fortsätta utvecklas, samt för att verksamheten ska vara mindre sårbar, så behöver vi ytterligare en utbildad ridlärare och vi kommer inom kort att annonsera om en ridlärartjänst. För att få ekonomiskt utrymme till nyrekryteringen beslutades att minska anställningsgraden på två andra tjänster, vilket efter gemensamma diskussioner med berörda personer resulterat i att dessa tjänster avslutas från och med januari 2019. Deras arbetsuppgifter kommer i framtiden att skötas av ridlärarna. Har ni frågor eller undringar om detta kontakta någon av oss via mail eller telefon. Givetvis kommer vi göra så mycket vi kan för att situation ska bli så bra som möjligt för de berörda personerna. Vi kommer också att ha ett medlemsmöte den 20 augusti då vi berättar mer vad som är på gång och hur vi arbetar framåt.

Semestrar
Från och den här veckan har personalen börjat gå på semester. Vecka 27-30 har Zanna, Mona, Jens semester och vecka 29-31 har Emma och Erika semester. Hästarna sköts av Emelie Bäckebo och Linnea Thunes. Wictor Gustavsson-Ekh ansvarar för foder och banor. Banorna kommer att köras förmiddagar alla vardagar. Kontaktperson under Emmas semester är Sara Westholm, 070-527 20 18.


Tills vidare önskar vi er en skön sommar!

Sara Westholm, ordförande                                              Emma Öqvist, verksamhetschef
Telefon: 070-527 20 18                                                    Telefon: 070-294 75 03       
Email: This is a mailto link                                    Email: This is a mailto link

Skribent: Emma Öqvist
E-post: Adressen Gömd

 

Följ oss gärna på Facebook

 

Postadress:
Salaortens RF - Ridsport
Vallby Ryttargård 100
73391 Sala

Kontakt:
Tel: 022410564
Fax: 022417450
E-post: This is a mailto link

Se all info