Hoppa till sidans innehåll

En eldsjäl har gått bort

14 OKT 2016 14:25
  • Skapad: 14 OKT 2016 14:25

Sture Bäckman, en av eldsjälarna bakom SORF:s fina anläggning på Ryttargården har avlidit till följd av sjukdom.

Sture var med och byggde upp Ryttargården 1985. Sture var en av de personer som var mest drivande i projektet.Han lade ner väldigt mycket tid och var fantastiskt duktig på att få människor att hjälpa till med projektet på alla sätt och vis.Varje dag under byggtiden var han på anläggningen och stämde av hur arbetet skulle fortgå.Han visade ett otroligt mod genom att starta upp bygget av ryttargården trots att det inte fanns någon stöttning från kommunalt håll.Han såg att behovet fanns och hade muskler och styrka att genomföra arbetet.

Vi har en stor och fin anläggning som varit till stor glädje för många människor under åren.
Där människor i alla åldrar möts och har kul tillsammans.Många menar på att utan Sture hade inte vår fina anläggning funnits i dag.

Som person var han förstående, engagerad och mycket entusiasmerande.Han hade förmågan
att få folk att jobba över sin egen förmåga. Sture började själv rida i vuxen ålder på Sorf. Många av våra medlemmar har fina och glada minnen från detta.

På Jubileumsfesten förra året, när Ryttargården firade 30 år, fanns Sture på plats och kunde själv berätta om hela processen när anläggningen byggdes.

Vi vill tacka Sture för allt arbete han la ner vilket möjliggjort att många barn, unga och vuxna fått rida och tillbringa sin fritid på Ryttargården.

Våra tankar går till barnen med familjer.

 

 

Skribent: Emma Öqvist
E-post: Adressen Gömd

 

Följ oss gärna på Facebook

 

Postadress:
Salaortens RF - Ridsport
Vallby Ryttargård 100
73391 Sala

Kontakt:
Tel: 022410564
Fax: 022417450
E-post: This is a mailto link

Se all info