Hoppa till sidans innehåll

Några rader från styrelsen

03 DEC 2019 23:14
  • Uppdaterad: 03 DEC 2019 23:14

Nu går vi mot kyligare tider och hästarna har fått ordentligt med päls och frostiga mular.  Är det inte härligt då att kunna krypa upp i soffan med en kopp te i våran fina kafeteria. Tänk så fint det blev! Vår anläggning har öppnat upp för ”soffhäng” och umgänge. Myyys!

 

Det händer mycket på anläggningen och inte minst bland personalen när Emma och Jon ska få ett tillskott i familjen.

Hur är det tänkt då Emma går på föräldraledighet?

Bästa väg in är och kommer förbli vår kanslimail: This is a mailto link.
Här läser och svarar samtliga ridlärare eller slussar mailet vidare till rätt person.
Per telefon når du ridverksamheten på 0224-10564 eller  070-508 18 47 om du hellre vill skicka SMS.Ridlärarna svarar då de är i tjänst.

Kontaktperson för verksamheten kommer att vara Erika Nilsson och hon nås på: This is a mailto link

 

Vi har försökt dela upp arbetsuppgifterna mellan flera personer för att allt ska kunna löpa på så smidigt som möjligt, men det kan vara lite problem vid övergången och jag hoppas ni har överseende med det. Det går alltid bra att kontakta även mig på This is a mailto link. Emma kommer att finnas med i bakgrunden som stöd och för att hantera vissa uppgifter när det passar henne och nya familjen.

Vad har styrelsen tillsammans med verksamheten arbetat med under hösten?

Personligen har jag gått runt i stallet med en skylt ”Ny på jobbet”, men känner nu att jag tar mig in mer och mer som ordförande på Sorf. Det har varit mycket att ta in och lära sig under de första månaderna.

 

Vi är nu klara med Verksamhetsplan, Aktivitetsår 2020 och Budget. Fokus för 2020 och även 2021 kommer att vara likviditet och intäkter. Vi har genomfört de nödvändiga investeringarna som  vi under flera år försökt få till, så som nya toaletter, badrum, kök, kafeteria, entré och kontor. Vi har nu ett genomsyrat hästkoncept för alla hästar på anläggningen med lösdriftshallar till alla. Den här typen av satsningar kräver att vi de närmaste åren fokuserar på intäkterna. 

Under hösten genomförde vi en framtidsdag där flera grenar och medlemmar var representerade. Vi har haft den första träffen med utvecklingskommittén och nästa steg blir att träffa grenkommittéerna för Hopp och Dressyr, något vi planerar genomföra efter jul.

Vad händer framåt?

Som ett led i vår fokus kring intäkterna kommer vi att under 2020 göra vissa prisjusteringar bland annat för privatlektioner och anläggningshyror. De har legat stilla i många år och då vi jämför med andra föreningar ligger vi betydligt lägre. Målet är att gå ut med en ny prislista i början på nästa år.

 Vi har nu under december gjort en ansökan till Boverket om bidrag till renovering av hissen som dessvärre varit ur funktion en tid. Vi avvaktar svar där och hoppas kunna återkomma med bra besked under 2020 gällande renovering av den.  

Den 24 februari kommer vi hålla årsmöte i Sorfs kafeteria. Mer information kommer men spara gärna datumet redan nu.

 

Jul och jullov

Nu står snart julen på glänt och den 14 december ordnar US den årliga och populära luciashowen där Lejonkungen och hans vänner kommer och besöker oss. Den 15 december fortsätter underhållningen med voltigens julavslutning och i år bjuder de på Kalle Ankas Julafton.  Under jullovet kommer vi ha många roliga julaktiviteter och hästarna kommer även att få en välförtjänt julvila. Håll span på hemsidan eller vår FB-sida.

 

Tack!

Med de sagt vill jag tillsammans med styrelsen tacka Emma med personal för det stora engagemang och det arbete ni gör! Vi vill även passa på att tacka alla ideella krafter som ställer upp i olika sammanhang - ni är guld värda! 

Med det så önskar vi alla en riktigt

God Jul och ett Gott Nytt År!

Relaterad bild

 

Marie Johansson 
Ordförande, Salaortens Ryttarförening

Skribent: Ida Holmér
E-post: This is a mailto link

 

Följ oss gärna på Facebook

 

Postadress:
Salaortens RF - Ridsport
Vallby Ryttargård 100
73391 Sala

Kontakt:
Tel: 022410564
Fax: 022417450
E-post: This is a mailto link

Se all info