Hoppa till sidans innehåll

Sommarhälsning

04 JUL 2019 13:26
Lite information innan sommaren.
  • Uppdaterad: 04 JUL 2019 13:26

Sommarinfo
Nu är vårterminen avslutad och just nu pågår Ronja ridläger och i slutet av veckan börjar – Fångarna på SORF! Det kommer vara några ridläger nästan hela sommaren så hästarna kommer vila omlott med varandra på betet. Vi vill med den här sommarhälsningen ge information om vad som är på gång i föreningen och på anläggningen.

Under de senaste åren har det hänt mycket.

Anläggningen
Under 2018 gjordes stora åtgärder för att förbättra miljön och funktionen av anläggningen. Detta gjordes med hjälp av de 4,5 miljoner vi fick av kommunen. Vi gjorde an behovsanalys av anläggningen och därefter en prioritetsordning på vad som var mest akut att åtgärda och det resulterade i de åtgärder/ renoveringar vi gjort.
- Sanering av ridhuset från mögel och byte av ventilation.
- Nytt underlag i ridhuset.
- Nytt ytskikt på utebanorna
- Markberedning i lösdriftshagarna.
- Omgjorda hagar till privathästarna
- Användning av gamla ridhusbotten till nytt underlag i privathästhagarna. Vilket resulterade i att vi kunde vända på dygnet för dessa hästar och få mer utetid och grupphållning för dem.

Nu under 2019 har renoveringen av ekonomidelarna på anläggningen börjat (entré, toaletter, omklädningsrum, kontor och café), detta kommer pågå under hela året.

Till denna renovering söker vi nya vitvaror så som kylar och frysar, om ni renoverar hemma och ska byta ut era som det inte är några fel på så hör gärna av er till Emma, This is a mailto link.

Pengarna vi fick från kommunen räcker till renoveringen men vi behöver köpa inventarier såsom nya möbler till café, kontor. Vi har även köpt in nya skåp till omklädningsrummen.
Till detta har vi under våren försökt samla in pengar och kommer fortsätta att göra insamlingar i form av försäljningar i föreningen under hösten.

Under sommaren kommer vi att ansöka om bygglov för att bygga en till ligghall till de privata hästarna för att kunna ha dem på lösdrift som övriga hästar på anläggningen. Om bygglovet går igenom planeras bygget att starta i höst.

Foder
Förra året var det torka och foderbrist, vilket gjorde att vi fick köpa foder från en annan leverantör och till dubbla priset. För att minska på svinnet med foder köpte vi in en vågvagn för att väga allt foder bättre. Vi köpte även in foderhäckar samt slowfeednät till dessa. I foderhäckarna samt ligghallarna har vi haft fri tillgång på halm till hästarna och sedan har vi fodrat med hösilage inne, detta för att undvika att de ska trampa runt i hösilaget samt att de äter upp varandras mat ute i hagen.

Hästarna
Bella har gått i pension, hon står kvar i utvecklingsstallet och ägare är Emelie och Victoria Bäckebo som är väldigt engagerade i föreningen. Roligt att få ha kvar Bella så nära i föreningen.

Musse har påbörjat en förtidspension genom att bara gå lätta och färre pass. Han är fortfarande pigg och glad och vi ser att han kan få gå kvar med sina kompisar på anläggningen så länge han mår bra och är glad. Musse har förmodligen en cancerknöl på halsen, cancer är något många skimlar får, så inget ovanligt. Man gör ingenting åt det men vi vill inte sälja Musse vidare med vetskap om att han har detta. Vi vill ta ansvar för hans hälsa resten av hans tid och låta honom vara bästa Musse som blir ompysslad och älskad av barnen på Sorf.

Två nya ponnysar är inköpt under våren.

Ville är en shetlandsponny på 8 år som gått ponnytrav för några år sedan. Han har börjat vara med på några lättare pass och Erika har påbörjat inskolning av honom, något som kommer fortsätta under hösten samt nästa vår tills han är inskolad för vår verksamhet och han vet vad som förväntas av honom.

Karmen är import från Litauen, ett 6-årigt sto som Ungdomssektionen köpt in till ridskolan.
Hon har ett otroligt bra psyke och är väldigt trevlig att hantera samt att rida. Hon har också påbörjat sin utbildning och kommer att fortsätta sin inskolning kommande år. Vi har stora förhoppningar om att Karmen ska kunna ta ut våra elever på både hopp- och dressyrtävlingar om några år.

Organisation
Vi har haft en fortsatt ökning på antalet ridande och är nu uppe i 225 uppsittningar i veckan + kurser och privatlektioner. Detta har gjort att vi har fler parallella lektioner på kvällarna. Till hösten kommer vi vid intresse att starta upp tre grupper till på måndagar, då är det parallella lektioner alla vardagar i veckan.

Medlemsstallet är nu ett utvecklingsstall, skillnaden är att de som står där ska vara mer involverade i föreningens utveckling samt att personalen har helansvar över hästarna och har möjlighet att ta beslut som vi anser passar varje individ bäst. Det ingår foderstatsberäkning, utvecklingsplan för ekipaget samt möjlighet att delta och betala för att rida i en träningsgrupp varannan vecka. Tankarna framåt är att vi på dessa hästar ska kunna prova nya trender och produkter som kommer så vi arbetar mot vår vision – Vi tar täten!

Under våren har de olika grenarna i föreningen haft träningar/ kurser bl a har John Hickey haft träning ungefär en gång i månaden, westernkommittén har haft träning och clinic, dressyren har haft träning för Susanne Gielen. Voltigen har haft både läger och träning för sina elever samt att longörerna har haft utbildning i longering samt tömkörning under våren.

Tävling
Under våren så har det varit två dressyrtävlingar med både ponny och häst båda helgerna.

Voltigen har haft en helgtävling och kommer att ha en endagars tävling i höst. Alla tävlingar som genomförts har fått väldigt mycket god kritik, något de berömmer är vår fina anläggning, vilka trevliga och professionella tävlingar vi anordnar.

Roligt att se alla ideella som hjälper till och genomför dessa tävlingar, samt att få umgås med varandra dessa helger.

Styrelsen
Sara Westholm har valt att avgå som ordförande pga personliga skäl, vilket är jättetråkigt.

Vi tackar Sara för flera år av stort engagemang och bra arbete i att föra föreningen framåt. Marie Johansson är nu tillförordnad ordförande, hon nås på This is a mailto link.

I och med detta kommer ett nytt medlemsmöte att hållas efter sommaren för val av ny ordförande. Styrelsen vill gärna även ha in ytterligare en person förutom ordföranderollen till styrelsen.

Är du intresserad eller känner någon som skulle passa bra för styrelsearbetet så kontakta gärna valberedningen.
https://www.sorf.nu/forening/Styrelsen/

Personal
Till hösten kommer Erika att ha tjänstledigt till viss del pga studier, hon kommer att ha kvar sina lektioner tors-fre, förutom detta så kommer Suzanna att gå på föräldraledighet från oktober då hon ska få ett till barn.

Under hösten kommer därför Emmy Larsson samt Moa Söderby att kliva in som vikarier. Emmy är uppväxt på klubben och har gått vuxen ungdomsledarkurs samt fått intern utbildning hos oss. Moa är utbildad hippolog. Mer presentation av dem kommer i augusti.

Semestrar
Anläggningen är bemannad hela sommaren, semestrarna ligger överlappande med varandra och helger sköter Emelie och Linnea som tidigare år. Vill ni få kontakt med oss under denna period så finns vi på mail This is a mailto link samt telefon 0224-10564, arbetstiderna är varierande under sommarveckorna.

Verksamheten börjar v. 32 på måndagen.
Tills vidare önskar vi er en skön sommar!

Marie Johansson, Tf ordförande                                       Emma Öqvist, verksamhetschef
Telefon: 070-161 81 59                                                    Telefon: 070-294 75 03       
Email: This is a mailto link                                              Email: This is a mailto link

Skribent: Emma Öqvist
E-post: Adressen Gömd

 

Följ oss gärna på Facebook

 

Postadress:
Salaortens RF - Ridsport
Vallby Ryttargård 100
73391 Sala

Kontakt:
Tel: 022410564
Fax: 022417450
E-post: This is a mailto link

Se all info