Hoppa till sidans innehåll

Sommarhälsning!

03 JUL 2020 10:28
  • Skapad: 03 JUL 2020 10:28

Nu är vårterminen avslutad och ridlägret Jakten på sago hästen är precis avslutat och nu pågår lägret – Mästarnas mästare! Det kommer vara några ridläger nästan hela sommaren så hästarna kommer vila omlott med varandra på betet. Vi vill med den här varma sommarhälsningen ge information om vad som är på gång i föreningen och på anläggningen.


Under de senaste åren har det hänt mycket! 


Anläggningen

Under 2019 blev renoveringen av ekonomidelarna på anläggningen klar (entré, toaletter, omklädningsrum, kontor och café) och vi är alla nöjda med hur fint det blev!

Under våren har vi tillsammans haft försäljningar för att samla in pengar till inventarier såsom möbler och detta är något vi kommer att fortsätta med under hösten för att kunna köpa in de sista inventarierna.

Till renoveringen som gjorts söker vi fortfarande nya vitvaror så som kylar och frysar, om ni renoverar hemma och ska byta ut era som det inte är några fel på så hör gärna av er till Emma, This is a mailto link.

Vi har sökt pengar från Boverket till att köpa en ny hiss, tyvärr blev en avslagen då de haft många ansökningar och tvingats prioritera bland dessa. Vi har nu skickat in en ansökan till Sala sparbanks ”Miljonen”, där vi sökt pengar till hiss.

Sommaren 2019 ansökte vi om bygglov för en ligghall till de privata hästarna för att kunna ha dem på lösdrift som övriga hästar på anläggningen. Bygglovet gick igenom och under hösten 2019 genomfördes bygget av ligghallen. Så nu går alla hästar på SORF på lösdrift och upplägget är att de går ute men hästen har en egen box att utnyttja vid dåligt väder eller annat behov.

 

Utvecklingsstallet

På SORF har vi ett modernt helhetstänk kring hästhållningen på anläggningen där utbildad personal finns på plats både dag och kvällstid varje vecka och de är delaktiga i utvecklingsstallets uppstallade hästar för att tillsammans med ägarna ge dem de bästa förutsättningarna för välmående och välfärd. Personalen har en SORF-anda där de ser till alla hästarnas behov och möjlighet till utveckling och agerar om något oförutsett skulle hända.

I utvecklingsstallet är alla välkomna oavsett nivå, för dig och som familj finns det många fördelar med att stå på vår anläggning. Vill du veta mer om utvecklingsstallet så läs gärna mer på vår hemsida: https://www.sorf.nu/anlaggning/Utvecklingsstallet/

Det finns i nuläget några platser lediga för privathästar på lösdriften och om du är intresserad så maila till Emma, This is a mailto link

 

Corona

Verksamheten har fortsatt med vissa förändringar för att följa Folkhälsomyndighetens restriktioner. Vi är tacksamma att ni har efterföljt detta och hoppas på att vi snart kan återgå till det normala.

Det är många som blivit drabbade av smittan samt fått ekonomiska följder, vissa har fått säga upp sina platser i ridgrupperna för att de inte vet hur ekonomin kommer se ut framöver.

Några av våra helgaktiviteter har vi fått ställa in samt de träffar i projektet sitt upp! som var planerade. Vi hoppas på att komma igång med detta i höst, de fysiska träningstillfällena som ingår i projektet är igång, om du inte deltagit så passa på och var med.

Corona har gjort så även föreningen drabbats tufft ekonomiskt, med bortfall av tre tävlingar samt ett antal ridande som tyvärr fått sluta m.m. Vi har sökt olika bidrag som stöttning för det ekonomiska bortfallet där vi fått 5000 kr från Länsförsäkringar Bergslagen, vi har även sökt från kommunen där vi får svar i september samt från några fler organisationer där vi tyvärr inte fått några pengar. Ove Eriksson en hösilage bonde i Sala tog kontakt med oss och ville skänka en leverans med balar av fin kvalité till klubben som stöttning i dessa tider, vilket var en otroligt fin gest. Tack igen Ove!

 

Hästarna

Karmen och Ville fortsätter sin utbildning av ridlärarna och har börjat gå mer och mer lektioner under vårterminen! De båda funkar väldigt bra i verksamheten och trivs med sina jobb.

 

Ridskolan, läger och aktiviteter

Till hösten kommer vi att starta upp en ny förberedande grupp och vi har även platser i befintliga grupper på olika nivåer. Är du eller ditt barn intresserad av att börja rida? Ni är då varmt välkomna att anmäla intresse till oss via This is a mailto link

Under sommaren så pågår olika läger här på anläggningen och det finns några enstaka platser kvar! Bland annat till intensivkursen 22/7-23/7 som vänder sig till vuxna som vill börja rida eller ta upp ridningen efter ett långt uppehåll. Vid intresse passa på att anmäla till kursen via This is a mailto link. Till hösten blir du erbjuden en fast plats i en av våra ordinarie grupper ifall intresse finns!

Se alla våra andra läger på hemsidan eller vår Facebook sida.

Nu finns även alla helgaktiviteter inlagda i kalendern på hemsidan inför höstterminen. Klicka gärna in på kalendern för att se vad som händer hos oss. Är du redan nu intresserad av någon kurs så mejla in dina frågor och funderingar till oss på This is a mailto link

 

Träning

Under våren har de olika grenarna i föreningen haft färre träningar och kurser än vanligt på grund av covid-19. Men några träningar samt kurser har kunnat genomföras, bl.a har John Hickey haft träning ungefär en gång i månaden, körningen har haft några gemensamma träningar. Voltigen har haft både läger och träning för sina elever samt att longörerna har haft utbildningar.

 

Tävling

På grund av covid-19 viruset så har samtliga tävlingar under vårterminen blivit inställda.

Men till hösten har tävlingar börjat öppna upp igen med tydliga och rekommenderade restriktioner. Första tävlingen på vår anläggning för i år är en hopptävling förlagd vecka 32. Veckan därefter har vi dressyrtävling.   

Roligt att se alla ideella som hjälper till och genomför dessa tävlingar, samt att få umgås med varandra dessa helger. Är du intresserad av att vara funktionär på någon tävling? Kontakta då kommittén! https://www.sorf.nu/Kommitteer/

 

Ideellt engagemang

Ett stort tack till alla som engagerar er ideellt och hjälper till på olika sätt här på SORF! Under våren har vi bl.a. haft ett härligt engagemang kring att röja upp på anläggningen, gammalt skrot är bortrensat och visa gamla inventarier är sålda. Vi försöker hitta nya sätt att engagera våra medlemmar, där vi jobbar med våra ledord, glädje, gemenskap, trygghet, utveckling och kunskap. Har du något som du skulle vilja engagera dig i så tveka inte att höra av dig till Emma med personal eller styrelsen.

 

Styrelsen

I slutet av februari var det årsmöte och vilka som nu ingår i styrelsen hittar du här:

https://www.sorf.nu/forening/Styrelsen/

 

Personal

Till hösten är Erika Nilsson tillbaka från sina studier på heltid och kommer ha kvar sina lektioner på torsdagar och fredagar, samt tisdagar. Emmy Larsson fortsätter att vara vikarie och ha kvar sina lektioner från VT. Carin Brosäter kommer att fortsätta vara studieledig men hon kommer att jobba deltid och ha lektionerna på onsdagar och varannan söndag. Ida Nummelin går på föräldraledighet och planerar att vara åter HT 2021. Emma fortsätter att arbeta 30% och utöver det är hon föräldraledig.


Semestrar

Anläggningen är bemannad hela sommaren, Erika arbetar till och med vecka 27 och Emmy är åter vecka 30. Under veckorna 28-29 sköter Emelie och Victoria om hästarna som tidigare år. Vill ni få kontakt med oss under denna period så finns vi på telefon 0224-10564 samt på mail alla veckor förutom v. 28-29 This is a mailto link, arbetstiderna är varierande under sommarveckorna.

Verksamheten börjar v. 32 på måndagen.
Tills vidare önskar vi er en skön sommar!

Marie Johansson, ordförande                                            Emma Öqvist, verksamhetschef
Telefon: 070-161 81 59                                                    Telefon: 070-294 75 03       
Email: This is a mailto link                                              Email: This is a mailto link

Skribent: Ida Nummelin
Epost: Adressen Gömd

 

Följ oss gärna på Facebook

 

Postadress:
Salaortens RF - Ridsport
Vallby Ryttargård 100
73391 Sala

Kontakt:
Tel: 022410564
Fax: 022417450
E-post: This is a mailto link

Se all info