Hoppa till sidans innehåll

Hästpolicy


HÄSTPOLICY - Salaortens Ryttarförening

Vi på SORF har en hästsyn som grundar sig i att hästen ska ha tillit till människan och få ett varierande arbete som stärker upp hästen. Utbildningsplanerna är individuella då varje häst har olika behov samt kraven som ställs på dem i arbete, både deras exteriör och muskulatur spelar in på vilket arbete som lämpar sig bäst. Alla hästar har olika egenskaper och personligheter som vi människor måste ta hänsyn till i arbetet med hästen. Våra hästar är verksamhetens stjärnor, arbetskamrater och lärare.

Vi sätter hästens välbefinnande i centrum och ser till att hästarna är trygga och säkra i vår miljö och vi ska reagera om hästarna far illa. På SORF strävar vi efter en naturlig hästhållning där många av hästens naturliga behov tillgodoses. Vi vill ge eleverna kunskap och förståelse för hästens beteende och behov, i detta ingår daglig skötsel, träning samt tävling.

Alla hästar är unika och lika mycket värda och ska behandlas med vänlighet och respekt. I vår förening är vi föredömen i hanteringen av hästar och värnar om deras välmående. Vi arbetar ständigt med att aktivt höja kunskapen om hästar och hästhållning hos våra medlemmar för att ligga i framkant i ridsporten. Vi har rutiner och regler för hur hanteringen av hästar sker. Detta  för att ha en välfungerande, trygg och säker miljö för både hästar och människor.

När du befinner dig på vår anläggning kommer du se ett varierande arbete med hästarna. Om det är något i arbetet med hästen som du är intresserad av, inte förstår eller har funderingar kring så kontakta personalgruppen.

Vi följer svenska ridsportförbundets hästhållningspolicy som ni kan läsa här https://www.ridsport.se/Svensk-Ridsport/Ledstjarnor/

Handlingsplan när en häst far illa

Om du ser att en häst fara illa eller bli behandlad på ett sätt som inte grundar sig i vårt sätt att se på hästar (se hästhållningspolicy) både ridskolehästar och privata ekipage som vistas på vår anläggning, kontakta personalen så fort som möjligt.

Kontakta personal direkt, gärna muntligen till personal på plats.

Skulle ingen personal vara tillgänglig så maila in till This is a mailto link så kontaktar vi dig för att få mer information

Uppdaterad: 02 MAR 2019 17:34 Skribent: Ida Nummelin Dalberg
E-post: Adressen Gömd

 

Följ oss gärna på Facebook

 

Postadress:
Salaortens RF - Ridsport
Vallby Ryttargård 100
73391 Sala

Kontakt:
Tel: 022410564
Fax: 022417450
E-post: This is a mailto link

Se all info