Gå till innehåll
Salaortens Ryttarförening
Salaortens Ryttarförening

Personal

Verksamhetschef
Marianne 'Maja' Thyberg
Tel: 072 - 277 72 12
E-post: marianne@sorf.nu

Ridlärare
Sarah de Wilde
Victoria Bäckebo
Marianne Maja Thyberg
Anna Bäckman

Stall
Jonna Nilsson Sundgren

Information om personalen

Marianne 'Maja' Thyberg
Jag Marianne, verksamhetschef här på SORF.

Jag är uppväxt på Värmdö i Stockholms skärgård och bor nu i Kumla i Örebro län med min man, en katt som heter Ida och våra två hundar (Sigge och Birgit).

Jag har jobbat på ridskola i över 20 år som ridlärare och ekonomichef.

Mitt motto är att göra det man tycker är roligt, vilket i mitt fall innebär att jag under åren hunnit utbilda mig till undersköterska, barnskötare, montessorilärare , hundinstruktör och ridlärare.

Jag har 3 barn. Två döttrar som är tvillingar och en son. Ena dottern bor i USA och den andra i Värnamo. Sonen flyttade till Tyskland i våras

Jag har 2,5 hästar just nu. Ett varmblodssto (travare) född 2012 som heter Fendi Boko, en Lippizzanervalack född 2016 som heter Conversano Kapitany och jag är delägare till ett varmblodssto född 2015 som heter Dalslunds Belize. Fendi bor hemma på min gård medan ”Bizzie” och ”Dojjan” bor hos min dotter i Värnamo där dom tävlar i hoppning.

Själv har jag just nu lagt tävlandet på hyllan, men när det blir läge ska nog ytterligare en häst få tillhöra vår lilla familj och då är det dressyren som ligger mig varmast om hjärtat och som i så fall blir min comeback på tävlingsbanorna.

E-post: marianne@sorf.nu

En bild

 Sarah de Wilde
Sarah började rida som barn på Sorf 1989 samtidigt som hon red på ponnys hemma på gården.

1996 kom den första tävlingsponnyn in i hennes liv, en ung connemara. Med den ponnyn tävlade Sarah i grenarna hopp, fälttävlan och framför allt dressyr.

2001 kom den första storhästen, Gaillarde och det var också då tävlandet i dressyr tog fart på riktigt. Efter studenten passade hon också på att jobba 2 år i proffstall nere i Skåne.

Sarah utbildade Gaillarde från LB dressyr till Grand Prix och red 3 stycken SM med honom. Genom åren blev det mycket träning och tävling och Sarah var under flera år medlem i A-tränare Pether Marknes egna talangtrupp.

2005 var Sarah även Agriastipendiat.

Under 2006 antogs och utbildade sig Sarah till C-tränare i dressyr via Svenska Ridsportsförbundet och har årligen fortbildat sig för att fortsätta lära och utvecklas.

Sarah arbetade även tidigare som ridlärare på Sorf och hade i 10 års tid lektioner för både barn och vuxna.

För ca 10 år sedan byggdes en anläggning med stall och ridhus hemma på gården där även Sarahs pappa jobbar som veterinär. Under ca 20 år har Sarah assisterat veterinären och under de sista 10 åren även drivit eget utbildningsstall med flera visade unghästar och utbildning av äldre hästar. Sarah har visat 3åriga hästar på både hopp och dressyrchampionat.

Nu driver Sarah ett inackorderingsstall hemma på gården samtidig som hon jobbar som ridlärare på Sorf, igen!

Under 2023 kommer Sarah även utbilda sig till Svensk Ridlärare level I.

Sarah har två barn, Sid och Livia och är gift med Jocke. I familjen finns även den egna hästen Cartell och två hundar, bullterrierna Hedda och Bodil.

E-post: sarah@sorf.nu

En bild

Victoria Bäckebo
Victoria är född 1998 och uppväxt på Sorf. Hon har egna hästen Bella på anläggningen som hon och systern Emelie tog över när Bella gick i pension från ridskolan. Victoria älskar allt som har med hästar att göra och planerar för debut på dressyrbanan. Victoria har jobbat på Sorf sedan juni -21.
E-post: victoria@sorf.nu

En bild

Jonna Nilsson Sundgren
Jonna är stalldrängen på Sorf. Hon ansvarar för traktor, foder, sjukvård etc. Jonna har egna hästarna Winnie och shetlandsponnyn Holly samt hunden Luna. Tillsammans håller de på med trickträning och natural horsemanship utöver ridningen. Jonna har jobbat på Sorf sedan dec -21.
E-post: jonna@sorf.nu

En bild

Publicerad: 2022-11-14

Senast uppdaterad: 2023-01-31

Författare: Jonna Nilsson Sundgren

Sponsorer

Postadress

Salaortens RF - Ridsport
Vallby Ryttargård 100
733 91 Sala

Kontakta oss

Telefon: 0224-10564
E-post: kansli@sorf.nu