Hoppa till sidans innehåll

Följ sidan "Tävling med ridskolehäst"

Fyll i namn och e-postadress nedan för att följa denna sida. Ett e-postmeddelande kommer då att skickas till dig när något nytt publiceras på sidan.

Tävling med ridskolehäst


 

Checklista inför tävling/lån av ridskolehäst och ponny

Ø Tänk på att göra en preliminär tävlingsplanering i god tid och stäm av med din ridlärare. I den mån som det är möjligt ser vi gärna att ridskolehästarna åker ut och tävlar i olika grenar. Om någon häst blir skadad eller dylikt och ”din” häst behövs till lektion så kommer ridskoleverksamheten i första hand.

 

Ø Stäm av med din ridlärare om lämpliga klasser, med hänsyn till ridskoleverksamheten samt hästens och din individuella utbildningsnivå.

 

Ø Om hästen tävlar i flera grenar (hoppning, dressyr, voltige) eller av flera ryttare måste det tas hänsyn till i planeringen, både när det gäller klasser, datum och antal starter.

 

Ø Stäm av med din ridlärare att hästens licens är aktiverad.

 

Ø Förbered med lämplig utrustning för transport – lädergrimma, transportskydd, ev täcke, vattenhink. En del finns att låna men ej allt och är ni flera som ska tävla samtidigt så gäller det att vara ute i god tid. Stäm av storlek, passform med din ridlärare. Jämför hästens ordinarie ridutrustning med vad som är tillåtet i respektive tävlingsgren enligt TR. Ta hjälp av ridlärare om något måste bytas ut. All utrustning ska återställas/återlämnas ren, rätt ihopsatt och på rätt plats vid hemkomst.

 

Ø Vid lån av ridskolans transport sker bokning via mejl till verksamhetschef. Vid användning av annan transport, se över att allt är i gott skick och säkert för hästen att åka i. Kontrollera vikt, körkort etc. Känner du dig det minsta osäker på lastningsmomentet så be ridlärare om hjälp.

 

Ø Kontrakt vid lån av ridskolehäst ska skrivas på innan hästen lämnar anläggningen. Fås av ridlärare när du hämtar ut hästpasset. Avtala tid med ridlärare för att göra detta i tid, vänta inte till sista sekunden. Hästpasset är en värdehandling!

 

Ø Stäm av med ansvarig personal vilken tid du har tänkt åka, när du beräknar vara tillbaka etc.

 

Ø Behandla hästen väl och sköt om den ordentligt före, under och efter tävling. Titta till den i transporten på tävlingsplatsen då och då, se till att den får äta, dricka och är lagom varm. Tävling ska vara en positiv och rolig upplevelse för både hästen och dig.

 

Lycka till!

Inga nyheter är skapade

 

Följ oss gärna på Facebook

 

Postadress:
Salaortens RF - Ridsport
Vallby Ryttargård 100
73391 Sala

Kontakt:
Tel: 022410564
Fax: 022417450
E-post: kansli@sorf.nu

Se all info